Font Size

SCREEN

Profile

Menu Style

Cpanel

Kányád község portálja

RSS Twitter   

Cikkek

SAPS-igénylés csak személyesen

haschiA szabályozásban nem, az eljárásban viszont némiképp módosult a területalapú támogatások igénylése: Hargita megyében ezentúl a gazdáknak személyesen kell benyújtaniuk a támogatási kérelmet a legközelebbi APIA-hivatalhoz.

Március 1. és május 15. között újból igényelhető a 2014-re vonatkozó területalapú támogatás, többnyire az elmúlt hét év alatt megszokott feltételekkel. "Mivel a 2014–2020-as országos vidékfejlesztési program még nem készült el, átmeneti évnek is tekinthetjük 2014-et. A szabályozásban nem történt semmilyen változás, ugyanazok a feltételek, mint eddig" - mondta el sajtótájékoztatón Haschi András, a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA) Hargita megyei kirendeltségének igazgatója. Mint részletezte, a SAPS-támogatás igényléséhez legalább 1 ha megművelt szántó- vagy gyepterület szükséges - ahol a parcellák mérete nem lehet kisebb, mint 0,3 ha, szőlő és gyümölcsös esetében pedig 0,10 ha -, a legelőket pedig továbbra is le kell fedni állattal.

A korábbi évekhez képest egyedüli változás, hogy a támogatást igénylő gazdáknak ezentúl személyesen kell benyújtaniuk a kitöltött dokumentációt a lakóhelyükhöz legközelebbi APIA-kirendeltségnél. A kérések kitöltésében továbbra is segítséget nyújtanak a polgármesteri hivataloknál, közbirtokosságoknál vagy szakmai egyesületeknél.

Az igényléseket március 1. és május 15. között lehet benyújtani, a határidő lejártát követően pedig még további 25 napon keresztül - igaz, napi 1%-os büntetés árán, amit a támogatás értékéből vonnak le.

A 2007-2014-es támogatási időszakban egyébként több mint 300 millió euró érkezett Hargita megyébe különböző mezőgazdasági támogatások formájában.

forrás: 7hatar.ro

 
 

Fotógaléria

Kányád
Image Detail
Jásfalva
Image Detail
Ádám Gyula fotó...
Image Detail
Petek
Image Detail
Czire Alpár fot...
Image Detail
Ádám Gyula fotó...
Image Detail
Ön itt van: Home