Font Size

SCREEN

Profile

Menu Style

Cpanel

Kányád község portálja

RSS Twitter   

Cikkek

Módosult a gázolajár-támogatás rendszere

img3Másképpen számítják ki ezentúl a támogatásra jogosult gázolajmennyiség mértékét, mint ahogy azt az ősszel még tudni lehetett. Az APIA-nak egy módosító dokumentumot kell kiállítania, a miniszteri rendeletben foglalt változtatásokat itt találja.

A Hivatalos Közlöny december 30-i, 842. számában jelent meg a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Miniszter 1493/2013 sz. rendelete az agrárgazdaságokban felhasznált gázolaj árának támogatását előíró szabályozás módosításáról. A rendelet felhatalmazza az APIA megyei központjait, hogy Javított előzetes beleegyezést bocsássanak ki azok számára, akik igényelték a gázolaj árának támogatását 2013-ra, illetve 2014-re.

A Mennyi is a gázolaj-támogatás? című cikkben ismertettük, hogyan állapítják meg a 2013-ra, illetve 2014-re az agrárgazdaságban elfogyasztott gázolajért járó támogatás összegét. Akkor azt írtuk, hogy külön kérvényekben kellett igényelni a tavalyi és az idei évre vonatkozó támogatást. Ezek alapján az APIA-központoknak előzetes beleegyezést kellett volna kiállítaniuk, meghatározva azt a gázolajmennyiséget, amelyért az állam által biztosított támogatás jár.

A most megjelent miniszteri rendelet változtat a támogatásra elfogadható gázolaj mennyiségének kiszámítási módszerén, és az említett hivatalokat az előzetes beleegyezések elkészítésére és érintettekkel való közlésére kötelezi. Az újonan bevezetett módosítások a következők:

  • 2013. október 10. és december 31. közötti időszakra megállapított, támogatásra elfogadott gázolajmennyiség nem lehet nagyobb, mint a 2013 év teljes időszakára kiszámított gázolajmennyiség 40%-a;
  • amennyiben a 2013 utolsó évnegyedében a ténylegesen felhasznált gázolajmennyiség kevesebb, mint amennyit a Javított előzetes beleegyezésben rögzítettek, a különbséget át lehet vinni az idei évre és megfelelően növelni a 2014 évre előirányzott, támogatásra jogosult gázolajmennyiséget;
  • 2014-re elfogadott, támogatásra jogosult gázolajmennyiséget az érdekeltek egy tételben vagy több részletben is beszerezhetik. A támogatás kifizetése az első három évnegyedre negyedévenként történik, egyik évnegyedi kifizetés sem vonatkozhat többre, mint a Javított előzetes megegyezésben 2014-re meghatározott gázolajmennyiség 30%-a.

A rendelet 2b számú melléklete tartalmazza a Javított előzetes megegyezés formanyomtatványát.

forrás: 7hatar.ro

 
 

Fotógaléria

Jásfalva
Image Detail
Jásfalva
Image Detail
Hlavathy Károly...
Image Detail
Székelydálya
Image Detail
Ége
Image Detail
Ádám Gyula fotó...
Image Detail
Ön itt van: Home